Konsultuppdrag

SVENSK CYKELUTVECKLING

"KATARINA IS THE HEART AND BRAIN BEHIND SWEDEN´S LARGEST CYCLING AREA, BERGSLAGEN CYCLING


Do you need help to develop a cycling area and wan´t to do it with the help of someone who turned authorities and landowners no to a yes in just a few months? Contact Katarina at bikeinbergslagen@gmail.com

Svensk Cykelutveckling tar uppdrag som rör främst destinationsutveckling med utveckling av cykelområden som fokus, projektskrivning och projektledning. Vi håller också föreläsningar, workshops och en guideutbildning för cykelturistentreprenören.


När det gäller utveckling av cykelleder så är vårt specialområde att rigga projekt och att processleda för att hjälpa föreningar, kommuner eller regioner med planering och genomförande av projekt. Funderar du över vilka steg du behöver du ta och när? Vilka parter som ska vara inblandade och i vilket skede? Vet du hur du övertygar markägare och myndigheter att istället för nej säga ja? Hur ska du mäta antalet cyklister? Slutligen, vad det kan kosta och hur utvecklar du cykelleder utan att spendera miljoner. 
Vi har erfarenhet av alla stegen ovan. När det kommer till  själva ledbyggandet lämnar vi med varm hand över till andra företag, som vi kan rekommendera dig. Vi samarbetar gärna med andra företag och konsulter för att sy ihop det bästa för dig.

OM KATARINA"Som utbildad matematiklärare och erfaren projektledare älskar jag problemlösning. Helst den snabba, enkla och billiga vägen. Varför krångla till det? Att vända motgångar till framgångar hör till favoritutmaningen. Jag har sen 2005 lett olika projekt, där jag gjort allt från att skriva ansökningar, projektlett, slutrapporterat, knutit till mig rätt personer, övertygat skolledningar, myndigheter, företag och markägare att satsa på mina ideér och på köpet belönats för det. Både med ett Rotarystipendium för mitt arbete med SIDA projekt inom skolvärlden och årets Leaderprojekt 2012 för mitt arbete med att etablera Örebroregionens första mountainbikeområde. I projektvärden handlar det om att testa ideér, men för mig är det viktigt att nå målen jag satt upp. Mitt favoritord är inte nej. Jag gillar utmaningen att hitta vägar fram så att ett nej blir till ett ja. Oftast finns det en bra lösning, det gäller bara att hitta den."

 

Läs Katarinas CV längre ner där de olika projekten och kurserna redovisas. Det är först och främst Katarina som tar uppdragen, men beroende på hur ditt behov ser ut knyter vi till oss personer med rätt kompetens för att kunna lösa uppdraget.


VAD KOSTAR DET?


Beroende på uppdrag kostar enstaka timmar mellan 950-1200 kr ex moms. Men vill du ha hjälp med längre uppdrag får du ett pris på hela uppdraget.

VAD BEHÖVER DU HJÄLP MED?


Ibland har man en idé men vet inte hur man ska förverkliga den. Då kan det vara bra att få bolla idén med någon. Är du privatperson och vill starta ett projekt? Du får en timmes konsultation för halva priset.

HUR SNABBT FÅR DU SVAR?


Vi försöker svara dig så snabbt det går, helst inom 24 h. Är vi på semester så får du ett autosvar och vet när vi väntas tillbaka.

KATARINAS CV


Jag har sen 2010 byggt upp och etablerat Sveriges största cykelområde och tillsammans med mina kollegor arbetat praktiskt och strategiskt för att besöksnäringen inom Örebroregionen ska växa och blomstra. Under de år jag har varit anställd har besöksnäringen tillsammans med offentliga aktörer vänt en negativ utveckling till att bland annat ha vuxit bäst i landet på den utländska marknaden. Det är en häftig känsla men jag har också lärt mig vad som inte fungerar. Det är minst lika nyttigt.

Genom mitt arbete har jag skaffat ett stort kontaktnät både inom turism och besöksnäringen, men också specifikt inom cykel. 


Som person är jag initiativrik och strategisk och triggas av att hitta lösningar för att driva processer framåt. Jag har en stark motor, är både bra på att sälja in och förankra och räds inte att ta tag i det som situationen kräver. Mitt idrottande, med bland annat ett EM-guld i cyclocross 2017, har lärt mig att målmedvetet arbete lönar sig. Nu ser jag fram emot att som vd driva BikeinBergslagen AB ooch Svensk Cykelutveckling lika målmedvetet som mina övriga satsningar. Och jag hoppas att du känner att min erfarenhet och kunskaper kan vara av nytta för dig.

2019 - nutid: Hösten 2019 avslutade jag min anställning för att på heltid jobba i egna företaget BikeinBergslagen. 2021 startade bolaget Kottabrget Arena AB där jag tillsammans med min kollega Fredrik Andersson bygger Sveriges nästa flowtraildestination, Kottaberget flowtrails. Jag tar uppdrag som projektledare, föreläsare, utbildare och har bland annat inom varumärket Svensk cykelutvekling jobbat med olika affärsutvecklingsserier eller rapporter för Sörmland, Västmanland och Gästrikland, Säfsen och Sundsvall. Jag har på uppdrag av Jordbruksverket färdigställt en nationell studie och tillsammans med Sweden by bike genomfört flertalet guideutbildningar. 


2014-2019: Utvecklingsledare turism och besöksnäring. Region Örebro län. Leder ett 4-årigt turistprojekt. Utvecklingsledare Bergslagen cycling, Sveriges största cykelområde. 


2012: Projektledare, Central Baltic Cycling, Interregprojekt Regionförbundet  Örebro. Ansvarar för utvecklingen av cykelturism i regionen i samarbete  med 6 andra Baltiska regioner. Jag har budgetansvar och anställda delprojektledare och skapar tillsammans med kommuner och föreningar Sveriges största cykelområde Bergslagen cycling


2012: Ansöker och beviljas projekten Cykelvänligt boende Landsbygsprogrammet och Leaderprojekt Kilsbergstramp. Nora kommun och Örebro kommun.     Hinner starta upp projekten men headhuntas till Regionförbundet.  


2010:  Projektledare Bergslagstramp, Nora kommun. Utvecklade 10 mountainbike leder om totalt 18 mil. Projektet fick pris som årets LEADER projekt 2012. Startade eget företag BikeinBergslagen för att arrangera

läger. Driver Sveriges troligtvis största mtb-läger för tjejer.


1998: Gymnasielärare i matematik och idrott och hälsa, Lindesbergs kommun.  Ämnesansvar och pedagogisk ledare. Sökte totalt 6 olika SIDA projekt för utbyten med

en skola i Kenya. Utbytet utvecklades under 6 år från få elever till ett utbyte med 30 personer, byggnad av skola och dokumentärfilm. 

Kurser   • Kurbits processledarutbildning 
  • Utbildningar i digitala kanaler, sälj, paketering
  • Destinationsutveckling för platsens attraktivitet Tendensor   
  • Förändringsledarutbildning Tendensor 
  • RePro: Processledarutbildning 
  • PIRÖ: Projektledarutbildning Regionförbundet 
  • Kurs i Joomla   
  • Ekoturism i praktiken


Vill du höra mig live? Tv-klipp där jag är intervjuad:


https://www.youtube.com/ watch?v=CFH8m5v92YA
https://www.youtube.com/ watch?v=CCH-HdeaxlI