Ledbyggarskola 5-6 sept

LEDBYGGARSKOLA PÅ KOTTABERGET 5-6 SEPT 

Vill du lära dig bygga cykelleder för hand eller som grävmaskinist? Ansök då om en plats till den kostnadsfria utbildningen den 5-6 sept. Anmälan är bindande. 


2020-08-10

Bilden visar en helt ny grön flowtrail i Järvsö. Grön markering betyder lättaste leden, blå svårare, sen kommer röd och till sista svart. En grön flowtrail kan alla cykla på vilken cykel som helst. från springcykel till citybike. Leden klättrar uppför berget i serpentiner och du åker sen utför utan att behöva trampa, därav namnet flowtrail.

10 AUG 2020


LEDBYGGARSKOLA 5-6 SEPT 


Vill du lära dig att bygga cykelleder? Under ledbyggarskolan den 5-6 september kommer vi att lära oss teoretiskt och praktiskt hur man bygger så kallade flowtrails. Vi startar lördagen med ett teoripass, för att sen övergå till arbete utomhus resten av helgen.

Du kommer att få lära dig bygga leder för hand- och några få -kommer att få chansen att utbildas i grävmaskin. Det låter hur roligt som helst, eller hur?

Naturligtvis blir du inte en "färdig" ledbyggare på en helg, men förhoppningsvis får du en känsla för vad det innebär.  


Skicka din anmälan genom att fylla i formuläret nedan. Sista dag för anmälan är 27/8. Antalet platser är begränsade och och projektets kriterier styr till viss del vilka som kommer att få en plats. Du meddelas senast den 28/8 om du har fått en plats.


Tanken är att vi ska utbilda ledbyggare som på sikt ska kunna arbeta med att bygga leder på Kottaberget. För att cykellederna ska bli av kommer mer projektmedel att sökas. När Nora kommun hittar pengar för att starta byggnationen vet vi inte idag, men ledbyggarskolan är en del av projektet för att förbereda för nya jobb och för cykellederna. Om Nora kommun kommer att hitta medel till lederna kommer pengarna att gå till löner, hyra av maskiner och det material som behövs för att bygga lederna. Och naturligtvis till det företag som tar fram masterplan och stakar ut var lederna ska grävas. Det kommer att behövas både lokala grävmaskinister och "spadgubbar" och "spadgummor", dvs de som rättar till efter grävmaskinisten. Det finns självklart möjlighet att efter ledbyggarskolan fortsätta att bygga på den led vi påbörjar, men projektet har ingen möjlighet att betala ut löner, så arbetet sker då av egen lust och motivation. 


Genom att gå ledbyggarskolan ökar du dina möjligheter till ett framtida roligt jobb, som i sin tur skapar förutsättningar för ännu fler jobb i Gyttorp och Nora.


Utbildningen är också öppen för personal från de kommuner som har mountainbikeleder inom Bergslagen cycling. 

Utbildningen är kostnadsfri och utbildningsledaren är ingen mindre än Järvsöbackens egen driftchef Fredrik Jelk, som byggt flowtrails både i Idre och Järvsö.