Teknikträningshelg

Teknikträningshelg 2020

Datum ej satt ännu

Nedan kan du läsa om förra årets läger


Välkommen på BikeinBergslagens Teknikläger den 15-16 juni


Vi jobbar med proffsiga och erfarna instruktörer


Du lär dig hantera din cykel...


...så att du kör säkrare och bättre i skogen


Självklart laddar vi med god och nyttig mat...


...på Whiteguide restaurangen Bryggerikrogen


Fulladdad med energi orkar du hela helgen både på teknikbanor...


...och på Bergslagen cyclings leder


I trolsk skog och utmanande terräng,


...lotsar instruktören dig till stordåd


Efter lägret den 15-16 juni lovar vi...


...att du vågar och kan mycket mer än tidigare

Den 15-16 juni är det dags för BikeinBergslagens Teknikträningshelg för killar och tjejer.

Det är ett mountainbikeläger som fokuserar på att du ska utvecklas tekniskt för att bli säkrare och snabbare i skogen. Vi delar in oss i grupper efter erfarenhet och åkstyrka. Du kan alltså vara nybörjare, tävlingscyklist eller allt där emellan. På förmiddagarna går vi igenom olika moment på uppbyggda teknikbanor. Vi tror att du tränar in grunderna eller finslipar tekniken bäst genom att öva ett moment i taget. Efter en god lunch på White guide restaurangen Nora Bryggerikrog,  får du testa förmiddagens övningar i skogen. Nyheter för i år är några helt nybyggda teknikbanor där vi övar andra moment än förra året, eller samma tekniker men på ett nytt sätt. Detta för att du som besökt oss tidigare år ska få testa nya utmaningar. Nästa nyhet är att vi toppar lägret med ännu en elitcyklst, denna gång landslagmeriterade Axel Lindh från Team Giant. För dig som är erfaren och vill finslipa din teknik, kanske för tävlingsbanan, kommer Axel i sin grupp att både visa och ge ovärderliga tips. Men precis som tidigare år träffar alla cyklister alla instruktörer, vilket gör att oavsett om du är nybörjare eller erfaren kommer du bli instruerad av en landslagcyklist.

Mitt namn är Axel och jag är en elitsatsande mountainbike-cyklist bosatt i Örebro.

Jag har tävlat sedan barnsben och körde mitt första SM som 11 åring i Flottsbro.

Som 15åring flyttade jag till Cykelgymnasiet i Skara för att trappa upp satsningen. Bland mina meriter finns fyra individuella SM guld från junior och U23 klassen samt 3 EM och 3 VM med Svenska landslaget. Jag gillar teknisk cykling och snabba utförsbackar. Ska bli kanonkul att få vara med och cykla i sommar och dela med mig av lite tips och trix.

Tid

Lägret startar kl 9.30 lördagen den 15 juni  och slutar ca 16.30 söndagen den 16 juni.

 

Plats

Digerberget, Pershyttan och Stadsskogen utanför Nora. (Ca 2,5 timmar från Stockholm och 3,5 timmar från Göteborg.)

 

Instruktörer

Bland instruktörerna hittar du en trefaldig svensk mästaren i U23, en europamästarinna, en svensk mästarinna och så vidare. Men medaljerna är inte det viktigaste. BikeinBergslagens instruktörer har flerårig erfarenhet av att lära ut hur du blir bättre på att cykla i skogen. Detta oavsett om ditt mål är att bara cykla för skojs skull eller vinna tävlingar. Du kommer att lotsas, peppas, få verktyg och lockas till att göra stordåd på cykeln. Du kommer att flytta dina gränser och känna dig som en vassare och säkrare cyklist efter Teknikträningshelgen. En närmre presentation av resten av instruktörerna kommer under våren på facebook: i gruppen Nora MTB-weekend och på facebook-sidan BikeinBergslagen. Följ oss för information och tips.

Pris

I priset 2495 kr ingår teknikträning på uppbygda banor och i skogen, med erfarna instruktörer. Vi jobbar i små homogena grupper för att du ska få ut så mycket som möjligt av lägret. Det ingår också lunch samt en smoothie eller liknande efter sista passet, allt tillagat av vinnaren av Årets kock 2017. Boende och middag ingår ej i priset. Det finns däremot ett middagserbjudande på Bryggerikrogen för lägrets deltagare. Det kostar 350 kr/person för en 2-rätters middag. Du bokar själv bord på info@bryggerikrogen.se  eller ring 0587-10340. Ange bokningskod: Middag Teknikträningshelg 

 

Boende 

Du bokar ditt boende själv. Vi har förbokat ett antal rum och stugor i Pershyttan till mycket bra priser. 

Boendealternativ

Alla priser gäller för 2 nätter och inklusive städ. Du bokar dirket med respektive boendeanläggning och rummen hyrs ut till enbart deltagare på lägret. Letar du annat typ av boende eller vill ta med din familj tipsar vi om fler alternativ det längst ned.

 

Bästa alternativen för 2-4 personer som känner varandra:

 

Lars-Jans stugan: 4 bäddar i ett rum i egen stuga hemma på Katarinas och Mats (BikeinBergslagens) gård. 2 dubbelsängar.  Pris stuga inkl städ: 1500kr. Ta med sängkläder, handduk och frukost.

Bokas genom bikeinbergslagen@gmail.com eller 0730-799979

Avstånd Digerberget: 2 km. 

 

Erik-Andersgården Pershyttan: del i stuga, delat kök och badrum. 4-5 platser fördelat på 2 rum. Pris 1650 kr inkl städ för hela stugan. Enskild bokning 500 kr/person. Ta med sängkläder, handduk och frukost.

Bokas genom att ringa Kerstin: 070-781 44 46

Avstånd Digerberget: 2,5 km


Stora Backstugan: Hus med två rum precis bredvid hyttan, 1 våningssäng (2 bäddar) i ett rum, enkelsäng (1 bädd) + bäddsoffa (2 bäddar) i det andra. Gemensamt kök och badrum. Pris: delat rum 450kr/person, enkelrum 650kr/person. Ta med sängkläder, handduk och frukost. Bokas genom att ringa Karin: 070-6039001

Avstånd till Digerberget: 2,5 km

 

Norrbo: Dubbelrum eller singelrum enkel standard, eller delad plats i husvagn. Pris 400kr/person i delad husvagn, 500 kr/person i delad gäststuga. Ta med sängkläder, handduk och frukost.

Bokas genom att ringa Tony: 070-5840650

Avstånd Digerberget: 5 km

 

Bästa alternativet för singelrum och dubbelrum:

 

Stallkasern Pershyttan: 2 dubbelrum eller enkelrum.  Pris 400kr/person i dubbelrum. 550kr/person i enkelrum. Ta med sängkläder, handduk och frukost.

Bokas genom att ringa Cecilia: 070-320 47 00

Avstånd Digerberget: 2,5 km 

 

Domargården Pershyttan: 1 rum med dubbelsäng, 1 rum med två enkelsängar i gäststuga.

Fullt utrustat kök. Delat kök och badrum:  Pris 400kr/person i dubbelrum. 550 kr/person i enkelrum. Ta med sängkläder, handduk och frukost.

Bokas genom att ringa Anita: 076 1314668

Avstånd Digerberget: 2,5 km

 

Gamla Pershyttan hus: Hus med 2 rum, 1 dubbelsäng i ett rum, 2 enkelsängar i ett rum. Delat kök och badrum. Pris: 750kr/rum. Ta med sängkläder, handduk och frukost.

Bokas genom att ringa Josefin: 070-2861181

Avstånd Digerberget: 2,5 km 

 

Camping eller ställplats i Pershyttan:

 

Du kan stå gratis med husvagn eller husbil vid Digerberget. Obs ingen el.

 

Är boendena ovan fullbokade eller söker du andra boendealternativ?

För andra boendealternativ:  www.bergslagencycling.com/boenden, airbnb eller www.visitnora.se

Film från 2018 års läger

Film från 2017 års läger

Våra läger


Vi jobbar för att du ska utvecklas som cyklist. På lägren samarbetar BikeinBergslagen med instruktörer från hela landet. Det betyder att vi kan nivågruppera och erbjuda dig en instruktör efter dina kunskaper och erfarenheter som cyklist. Alla instruktörer tävlar eller har tävlat på en hög nivå och har hunnit samla på sig mängder av erfarenheter. Men det viktigaste är att alla är duktiga pedagoger.

BikeinBergslagen - med din utveckling i fokus!

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver ibland egna evenemang under sommarlovet. Viktor och Simon är också uppskattade och anlitade instruktörer även av vuxna. 

Nyheter

 

Digitalt seminarium om flowtrails 9/2.
Onlineutbildning för dig som vill arbeta som guide och få vara med i Sweden by bikes guidepool, 16 mars  2021. Den följs upp med en teknik och ledarskapskurs, fysisk träff i april 2021.


Digitalt seminarium 9 FEB 2021

guideutbildning online 16 MARS 2021

Teknikkurs/ledarskap april 2021

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79