Grupper och privatlektioner

September skills sessions och privatlektioner

September skills-session

Datum: På begäran för september 2020

(grupp om minst 6-max 15 personer)


Vill du utveckla tekniken från Cykelvasans släta underlag till stökigare stig i skogen och ändå kunna hålla farten uppe? Vill du våga släppa på fart fast rötter och stenar är hala eller det bär av utför? Under två förmiddagar har du chansen att hitta en mer avslappnad åkstil och får tips och trix hur du genom position på cykeln, spårval och trampteknik kan öka tempot eller bli bekvämare i skogen.


Till vår hjälp har vi Fredrik Andersson, endurocyklist som med sitt lugna och pedagogiska sätt kan få dig att flytta gränser. Du kommer att köra saker som du inte vågat tidigare och det kommer att kännas bekvämt. 


Upplägg:


Lö Tekniska stigar med fart

kl 9.00. Samling och genomgång av cyklarna

9.15-12.00 Vi rullar ut i skogen och övar på olika typer av tekniska stigar. På lördagen väntar ingen brant terräng utan tekniken byggs på från din grund och erfarenhet. Passet kommer inte vara tuffare än att du lätt kan köra Bergslagsloppet dagen därpå.

12.00 Färdigt för dagen, till Bergslagsloppet eller egen cykling på Bergslagen cyclings leder.


Förkunskaper: Du är inte nybörjare på cykel utan har cyklat ett tag och kan minst hantera grunderna i skogen. Vi anpassar grupper och nivå, men pga hur passet är upplagt kan man vara olika snabb och teknisk i skogen och ändå köra ihop. Vid fler än 10 personer delar vi oss i olika grupper med en instruktör per 4-5 deltagare.


Medtag: Hjälm  och handskar är obligatoriskt, armbågsskydd och knäskydd inget krav men kan kännas skönt att ha.


Pris lö: 795 kr, min antal 6 pers 


Sö: Enduroinspirerad utförsträning

kl 9.00. Samling och genomgång av cyklarna

9.15-12.00 Utförsträning som syftar till att du ska våga släppa på bromsarna och hitta rätt kroppsposition så att du vågar cykla utför mer avslappnat och säkert.


Pris sö: 795 kr, min antal 6 personer

Privatlektioner


Vill du utvecklas i lugn och ro, passar inte tiden för ett läger, vill du bli bättre på att hantera backar eller har andra specifika önskemål? Då passar det att boka en instruktör för dig själv eller en liten grupp om max 5 personer.


Pris: 1600 kr för 2 h inklusive moms


Vill du ha fler timmar eller kommer du med en större grupp?


Maila för prisförslag:


Kontakt: bikeinbergslagen@gmail.com

Tel: 0730-79 99 79, 0722-11 38 00

Våra läger


Vi jobbar för att du ska utvecklas som cyklist. På lägren samarbetar BikeinBergslagen med instruktörer från hela landet. Det betyder att vi kan nivågruppera och erbjuda dig en instruktör efter dina kunskaper och erfarenheter som cyklist. Alla instruktörer tävlar eller har tävlat på en hög nivå och har hunnit samla på sig mängder av erfarenheter. Men det viktigaste är att alla är duktiga pedagoger.

BikeinBergslagen - med din utveckling i fokus!

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver ibland egna evenemang under sommarlovet. Viktor och Simon är också uppskattade och anlitade instruktörer även av vuxna. 

Nyheter

 

Onlineutbildning för dig som vill arbeta kommersiellt som guide den 26 maj och 4 juni.

Och så lite tråkiga nyheter. MTB-weekend 2020 skjuts pga Covid-19 ett helt år framåt.

Nästa utbildningstart 2020, 26 maj

Nästa läger: Osäkert under 2020

Maj 22-24, 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79