Grupper och privatlektioner


September skills-session

Datum: På begäran för november and december


Vill du utveckla tekniken från Cykelvasans släta underlag till stökigare stig i skogen och ändå kunna hålla farten uppe? Vill du våga släppa på fart fast rötter och stenar är hala eller det bär av utför? Under två förmiddagar har du chansen att hitta en mer avslappnad åkstil och får tips och trix hur du genom position på cykeln, spårval och trampteknik kan öka tempot eller bli bekvämare i skogen.


Till vår hjälp har vi Fredrik Andersson, endurocyklist med ett lugnt och pedagogiskt sätt, som får dig att flytta gränser. Du kommer att köra saker som du inte vågat tidigare och det kommer att kännas bekvämt. 


Upplägg:


Lö Tekniska stigar med fart

kl 9.00. Samling och genomgång av cyklarna

9.15-12.00 Vi rullar ut i skogen och övar på olika typer av tekniska stigar. På lördagen väntar ingen brant terräng utan tekniken byggs på från din grund och erfarenhet. Passet kommer inte vara tuffare än att du lätt kan köra Bergslagsloppet dagen därpå.

12.00 Färdigt för dagen, till Bergslagsloppet eller egen cykling på Bergslagen cyclings leder.


Förkunskaper: Du är inte nybörjare på cykel utan har cyklat ett tag och kan minst hantera grunderna i skogen. Vi anpassar grupper och nivå, men pga hur passet är upplagt kan man vara olika snabb och teknisk i skogen och ändå köra ihop. Vid fler än 10 personer delar vi oss i olika grupper med en instruktör per 4-5 deltagare.


Medtag: Hjälm  och handskar är obligatoriskt, armbågsskydd och knäskydd inget krav men kan kännas skönt att ha.


Pris lö: 795 kr, min antal 4 pers 


Sö: Enduroinspirerad utförsträning

kl 9.00. Samling och genomgång av cyklarna

9.15-12.00 Utförsträning som syftar till att du ska våga släppa på bromsarna och hitta rätt kroppsposition så att du vågar cykla utför mer avslappnat och säkert. 

Privatlektioner


Vill du utvecklas i lugn och ro, passar inte tiden för ett läger, vill du bli bättre på att hantera backar eller har andra specifika önskemål? Då passar det att boka en instruktör för dig själv eller en liten grupp om max 5 personer.


Pris: 1600 kr för 2 h inklusive moms


Vill du ha fler timmar eller kommer du med en större grupp?


Maila för prisförslag:


Kontakt: bikeinbergslagen@gmail.com

Tel: 0730-79 99 79, 0722-11 38 00

Våra läger


Vi jobbar för att du ska utvecklas som cyklist. På lägren samarbetar BikeinBergslagen med instruktörer från hela landet. Det betyder att vi kan nivågruppera och erbjuda dig en instruktör efter dina kunskaper och erfarenheter som cyklist. Alla instruktörer tävlar eller har tävlat på en hög nivå och har hunnit samla på sig mängder av erfarenheter. Men det viktigaste är att alla är duktiga pedagoger.

BikeinBergslagen - med din utveckling i fokus!

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver sitt eget evenemang under sommarlovet, Dagläger för barn, ungdomar och vuxna. Viktor är flitigt anlitad även av vuxna. 

Nyheter

 

Katarina har börjat blogga. Häng med på vad som händer i projekt, framtidsspaningar och trender.  Utbildningsserien för dig som jobbar med cyklister är igång. Läs mer under utbildningar på hemsidan. Nora- MTB-weekend bokade fullt i rekordfart. Det tog 2 1/2 dygn. 

Första utbildning 2020, 23 Jan

Nästa läger: Nora MTB-weekend

Maj 22-24, 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79