September skills sessions

SEPTEMBER SKILLS SESSIONS


Bli vän med hala rötter och stenar, fart i stökig terräng och branta eller tekniska utförslöpor.

Låt hösten bli din bästa och roligaste cykelsäsong.

September Skills session är genomförd hösten 2019, men är du sugen på en privatlektion, eller är ett kompisgäng som vill testa liknande upplägg, hör av dig. bikeinbergslagen@gmail.com 0730799979

SEPTEMBER SKILLS SESSIONS

DATUM: 7 OCH 8 SEPT


Vill du utveckla tekniken från Cykelvasans släta underlag till stökigare stig i skogen och ändå kunna hålla farten uppe? Vill du våga släppa på fart fast rötter och stenar är hala eller det bär av utför? Under två förmiddagar har du chansen att hitta en mer avslappnad åkstil och får tips och trix hur du genom position på cykeln, spårval och trampteknik kan öka tempot eller bli bekvämare i skogen.


Till vår hjälp har vi Fredrik Andersson, endurocyklist som med ett lugnt och pedagogiskt sätt, kan få dig att flytta gränser. Du kommer att köra saker som du inte vågat tidigare och vi kommer att jobba på att det samtidigt ska kännas bekvämt. 


Upplägg och tidschema:


Lö 7/9 Tekniska stigar med fart

kl 9.00. Samling och genomgång av cyklarna

9.15-12.00 Vi rullar ut i skogen och övar på olika typer av tekniska stigar. På lördagen väntar ingen brant terräng utan tekniken byggs på från din grund och erfarenhet. Passet kommer inte vara tuffare än att du lätt kan köra Bergslagsloppet (ett långlopp i Ånnaboda) dagen därpå.

12.00 Färdigt för dagen, till Bergslagsloppet eller cykling på Bergslagen cyclings leder på egen hand.


Sö 8/9: Enduroinspirerad utförsträning

kl 9.00. Samling och genomgång av cyklarna

9.15-12.00 Utförsträning som syftar till att du ska våga släppa på bromsarna och hitta rätt kroppsposition. Målet är att du ska våga cykla utför avslappnat och säkert. 

OBS: Inga hinder utför som är högre än att de går att rulla


Förkunskaper: Du är inte nybörjare på cykel utan har cyklat ett tag och kan minst hantera grunderna i skogen. Vi anpassar grupper och nivå, men pga hur passet är upplagt kan man vara olika snabb och teknisk i skogen och ändå köra ihop. Vid fler än 10 personer delar vi oss i olika grupper med en instruktör per 4-5 deltagare.


Medtag: Hjälm och handskar är obligatoriskt, armbågsskydd och knäskydd inget krav men kan kännas skönt att ha.


Pris lö: 895 kr, min antal 4 pers 

Pris lö och sö: 1600 kr, min antal 4 per

Plats: Pershyttan/Nora


Läs mer om Bergslagsloppet här:

BOENDE


Bo i Lars Jansstugan, 2 nätter inklusive städ 1400 kr 2-4 personer

Fler boenden hittar du på http://bergslagencycling.com/boenden/


  • Läs mer om Lars Jansstugan här:

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver sitt eget evenemang under sommarlovet, Dagläger för barn, ungdomar och vuxna. Viktor är flitigt anlitad även av vuxna. 

Nyheter

 

Katarina har börjat blogga. Häng med på vad som händer i projekt, framtidsspaningar och trender.  Utbildningsserien för dig som jobbar med cyklister är igång. Läs mer under utbildningar på hemsidan. Nora- MTB-weekend bokade fullt i rekordfart. Det tog 2 1/2 dygn. 

Första utbildning 2020, 23 Jan

Nästa läger: Nora MTB-weekend

Maj 22-24, 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79