Våra läger

NORA MTB-WEEKEND

21-23 MAJ 2021 

På grund av Covid-19 är vi tvugna att skjuta på lägret. Vi har valt att flytta lägret ett helt år framåt. Så den 21-23 maj 2021 är det dags för 10:e upplagan av Nora MTB-weekend, ett läger för dig som är tjej och vill utveckla din förmåga att cykla i skogen. Vi delar in oss i grupper efter erfarenhet och åkstyrka. Du kan alltså vara nybörjare, tävlingscyklist eller allt där emellan. För att bli en säker och trygg cyklist tror vi att du vill träna teknik snarare än kondition, att lära dig sköta din cykel och dina prylar och vill lyssna på inspirerande föredrag av andra kvinnliga cyklister. För att du ska orka cykla en hel helg laddar vi med mängder av god mat och varvar teori med praktik.

MTB-CAMP SPANIEN

Inget läger 2020

Vi har valt att avstå 2020 års Spanienläger. Det beror på flera saker, men främst beror det på att det inte känns rätt i hjärtat att bidra till koldioxidutsläpp från flyget ödesåret 2020, då utsläppskurvorna måste böja av. Vi kanske återkommer med ett läger i Spanien längre fram, det vet vi inte ännu. Under tiden är du välkommen på klimatsmarta läger och resor till Bergslagen. Här finns över 120 mil skyltade leder inom hela Bergslagen cyclings cykelområde, och på vår hemmaplan finns det över 20 mil leder. Utöver det kan vi guida dig till de mesta spännande platserna och bästa stigarna bortom de skyltade lederna.

TEKNIKTRÄNINGSHELG

Datum 2020 osäkert

Datum kommer eventuellt:

Vi avvaktar utvecklingen av Covid-19. Har restriktionerna lättat är det möjligt att vi kommer med ett erbjudande om läger men i litet format. Bikeinbergslagens Teknik-träningshelg för killar och tjejer är ett mountainbikeläger som fokuserar på att du ska utvecklas tekniskt för att bli säkrare och snabbare i skogen. Vi delar in oss i grupper efter erfarenhet och åkstyrka. På förmiddagarna går vi igenom olika moment på uppbyggda teknikbanor. Vi tror att du tränar in grunderna eller finslipar tekniken bäst genom att öva ett moment i taget. Efter en god lunch på White guide restaurangen Nora Bryggerikrog,  får du testa förmiddagens övningar i skogen. 

DAGLÄGER

Inställt 2020

På grund av Covid-19 blir det inga dagläger för familjer. Däremot går det mycket bra att boka ditt eget dagläger. från 2h till en hel dag.


Kom till Pershyttan och bli en bättre cyklist med hjälp av sommarjobbande instruktörer. Du kommer få utmana dig och ha skoj på våra teknikbanor, pumptracks och leder och bli omhändertagen av två unga men erfarna instruktörer som älskar att dela med sig av sina kunskaper i mountainbike. Viktor 17 år och Simon 14 år har under flera år varit med som instruktörer på BikeinBergslagens läger och håller även i träningspass för den lokala cykelklubben. Viktor har vid flertalet tillfällen även haft privatlektioner för vuxna.

Du kommer att få tips och trix så att du förbättrar din teknik och blir en säkrare cyklist i skogen. 

Privatlektioner, Teknikträning, Grupper
Vill du utvecklas i lugn och ro, passar inte tiden för ett läger, är ni redan en grupp som vill bboka guidning och teknikträning? Vi har flera olika alternativ och syr ihop allt från någar timmar till en helg eller varför inte en vecka? Du kan boka vuxna instruktörer eller ett billigare alternativ med våra unga instruktörer. 


Våra läger


Vi jobbar för att du ska utvecklas som cyklist. På lägren samarbetar BikeinBergslagen med instruktörer från hela landet. Det betyder att vi kan nivågruppera och erbjuda dig en instruktör efter dina kunskaper och erfarenheter som cyklist. Alla instruktörer tävlar eller har tävlat på en hög nivå och har hunnit samla på sig mängder av erfarenheter. Men det viktigaste är att alla är duktiga pedagoger.

BikeinBergslagen - med din utveckling i fokus!

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver ibland egna evenemang under sommarlovet. Viktor och Simon är också uppskattade och anlitade instruktörer även av vuxna. 

Nyheter

 

Digitalt seminarium om flowtrails 9/2.
Onlineutbildning för dig som vill arbeta som guide och få vara med i Sweden by bikes guidepool, 16 mars  2021. Den följs upp med en teknik och ledarskapskurs, fysisk träff i april 2021.


Digitalt seminarium 9 FEB 2021

guideutbildning online 16 MARS 2021

Teknikkurs/ledarskap april 2021

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79