Kottaberget och corona

KOTTABERGET OCH CORONA 

Hur påverkas projektet och hur tänker vi nu? Och vad är det ett framgångsrikt cykelområde behöver egentligen?

2020-04-24


Det är klart att aktiviteterna i projektet också påverkas av Covid-19, vilket gör att Kottabergsprojektet, som smeknamnet numera är, rullar lite långsammare. Häromdagen var vi i alla fall ute med referensgruppen för att bland annat titta närmre på berget och möjliga platser för den service som behövs för att göra ett cykelområde ska bli komplett.


"För att skapa ett cykelområde är det många bitar som måste falla på plats."


Markägaren måste säga ja, vilket Svea skog så glädjande gjort, man måste se till att hänsyn tas till naturvärden och andra intressenter i området. Andra intressenter kan vara den som brukar rasta sin hund på berget, rida där, eller spana på fåglar. På grund av Covid-19 har vi inte kunnat kalla till de informationsträffar vi tänkt hålla för allmänheten, eller för de som skulle kunna vara intressenter och ha synpunkter på lederna. Inte heller kommer vi kunna genomföra den planerade studieresan.


Därför har vi tänkt om. Så istället för att kalla till flera träffar inomhus kommer vi att finnas på plats när mataffären öppna igen i Gyttorp den 15 maj. Vi kommer finnas där en stund under dagen för att berätta och svara på frågor. Naturligtvis utomhus och på socialt/fysiskt korrekt avstånd. Då kan du som är nyfiken kunna titta på en kartbild över Kottaberget. Vi vill också ha din hjälp.


"För att skapa ett framgångsrikt cykelområde behövs service"


Det kommer att finnas ett behov av fler parkeringsplatser, cykeluthyrning, matställen och det viktiga fikat. Cyklister är nämligen mycket bra på att fika. Det kommer också att behövas fler ställen för cyklister att bo på, samt omklädningsrum och duschar för dagsbesökare. All den här servicen kan man ta betalt för, för att på så sätt skapa intäkter som både bidrar till skötsel av lederna men förhoppningsvis också nya jobb.


Vi tror att fler hjärnor tänker bättre än några stycken, och att Gyttorpsborna kan komma med de bästa förslagen på var all denna service skulle kunna vara. Den 15 maj tänker vi därför ordna med en förslagslåda, så att du som har idéer ska kunna hjälpa oss att lösa våra logistiska utmaningar. Även om cykellederna, cykeluthyraren, verkstaden, hotellet, fiket och de nya jobben fortfarande är en vision, så måste vi våga tänka oss dit. Vi måste hjälpas åt att våga tänka stort. Detta projekt är en förstudie och kommer inte leda till några färdiga cykelleder, men det kommer leda till ett förslag, affärsmodeller och möjligheter. Och det är en start.

 

Mer information om vilken tid vi finns på plats i Gyttorp kommer. Vi hoppas att DU kommer den 15 maj.

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver ibland egna evenemang under sommarlovet. Viktor och Simon är också uppskattade och anlitade instruktörer även av vuxna. 

Nyheter

 

Onlineutbildning för dig som vill arbeta kommersiellt som guide den 26 maj och 4 juni.

Och så lite tråkiga nyheter. MTB-weekend 2020 skjuts pga Covid-19 ett helt år framåt.

Nästa utbildningstart 2020, 26 maj

Nästa läger: Osäkert under 2020

Maj 22-24, 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79