Blogg

KATARINAS TANKAR


Vill du veta vad som händer i det senaste cykelprojektet, ta del av spaning och erfarenheter från 10 års arbete med cykelleder, höra om lite galna och innovativa ideér? Häng med på bloggen. 

22 JAN, 2020


NATIONELL STUDIE PÅ UPPDRAG AV JORDBRUKSVERKET

Nu har vi ännu en rolig nyhet att presentera!

BikeinBergslagen AB har upphandlats av Jordbruksverket och Nora kommun för att utföra en förstudie kopplat till det projekt som pågår på Kottaberget och en nationell studie och rapport som handlar om möjligheter och konsekvenser av naturturismsatsningar på annans mark. Den nationella studien kommer att genomföras med hjälp av ytterligare experter som BikeinBergslagen kommer arbeta med. Den ena är Dan Jonasson, från Jonasson och Son. Dan har jobbat som ekoturism och hållbarhetsexpert i många år. För de skogliga beräkningarna har vi stöd av Billerud Korsnäs med konsult Emil Arvidsson.

Du kan läsa mer om första projektet på bloggen och mer om denna nyhet här:

12 JAN, 2020


ATT BYGGA ETT MTB-OMRÅDE

Låter det krångligt, dyrt och som att det tar massor av tid? Så kan det naturligtvis vara. Men det behöver inte vara så. Min mountainbike-ledskapar-historia började 2010, med en idé. Jag var inte speciellt bevandrad inom mountainbike och hade aldrig någonsin skapat en led, än mindre ett helt cykelområde. Jag hade heller ingen riktig aning om hur det skulle gå till. Det jag såg framför mig, var att andra cyklister troligtvis skulle uppskatta att cykla runt på Pershyttans stigar. Att de skulle gilla att komma till ett område med 15 mil markerade leder. Eftersom de flesta stigarna redan fanns där, ett fanstastiskt nätverk av naturliga stigar som kommit till tack vare gruvdriften, så borde det väl inte vara så svårt? Eller...?

7 JAN 2020


FRAMTIDSSPANING FÖR MOUNTAINBIKELEDER

Jag tror att jag har en idé om vad nästa trend för svenska mountainbikeområden skulle kunna vara. Eller jag hoppas att det är nästa trend, för samvetets och miljöns skull, för landsbygden och folkhälsans skull. För det finns faktiskt enbart vinster med min trendspaning. Även ekonomiska vinster så snart investeringskostnaderna hämtats hem. Vilket det finns tydliga exempel på att de kan ske, och det dessutom riktigt snabbt. Vill du veta mer?

12 DEC, 2019


CYKELOMRÅDE KOTTABERGET

Nu är det äntligen igång. Mitt drömprojekt som smygstartade redan förra året, med en kontakt med både Tillväxtverket och Svea skog. Jag ställde frågan till Svea skog: Skulle ni vilja testa en modell där ni kan tjäna pengar på ett kalhygge medan träden växer? Det ville de, så nästa steg var att kontakta Nora kommun, och såklart hitta en utlysning som projektmedel kunde sökas ifrån. Sen skulle jag bara vinna en upphandling också. Men bitarna föll på plats, en efter en och den 12 december träffades en represantant från Svea skog, Billerud Korsnäs,  Nora kommun och ledbyggare från Sweden mountainbike på Kottaberget. Det var första dagen på mitt drömprojekt. Du kan läsa mer vad det handlar om genom att följa länken.

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver sitt eget evenemang under sommarlovet, Dagläger för barn, ungdomar och vuxna. Viktor är flitigt anlitad även av vuxna. 

Nyheter

 

Katarina har börjat blogga. Häng med på vad som händer i projekt, framtidsspaningar och trender.  Utbildningsserien för dig som jobbar med cyklister är igång. Läs mer under utbildningar på hemsidan. Nora- MTB-weekend bokade fullt i rekordfart. Det tog 2 1/2 dygn. 

Första utbildning 2020, 23 Jan

Nästa läger: Nora MTB-weekend

Maj 22-24, 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79