Cykligt entreprenörskap

CYKLIGT ENTREPRENÖRESKAP OCH BILDER FRÅN ETT OMRÅDE MED BLIVANDE VÄRLDSKLASS 

Går det att leva som cykelguide eller instruktör i Sverige eller måste man jobba med annat? Om det och mycket mer pratade vi om under det tredje utbildningssteget för Västmanlands blivande cykelentreprenörer. Och så hann jag och mats testa stigarna runt Riddarhyttan. Kolla in bilderna. 


2020-08-31

Västmanland jobbar på med Trails of Västmanland och gör det bra. Det ska bli så spännande att testa alla pärlor som växer fram i vad som faktiskt är mitt landskap men inte län.  Samtidigt utbildar man sina blivande entreprenörer. De har genomgått två steg i hur man skapar ett MTB-område, med allt vad man behöver tänka på som kommun, förening och entreprenör. Vi har pratat markägaravtal, skyltning, blöt mark, allemansrätt och när den inte längre gäller samt mycket mycket mer.


"När ett område väl är på plats, och faktiskt lite före det, kan cyklisterna dyka upp. Innan du har fått upp skyltarna finns det ofta nyfikna. Perfekt för dig som vill börja guida."


Faktum är att Katarina Bergstrand från Sweden by bike berättar hur stor efterfrågan det är på guider i Sverige. Både från utländska researrangörer, som den svenska privatgästen och dessutom boendeanläggningar som vill paketera med guider. Guiden kommer ha en viktig roll i att sätta ihop paketen. För vem vet bäst hur en dagstur eller flerdagarstur för önskad målgrupp ska köras om inte en guide?


Några ur Västmanlandsgänget har redan startat upp sitt cykliga entreprenörskap. Tomas på Aktivt uteliv håller bland annat cykelkurser och du kan testa cykelguidning med 3-rätters middag om du bokar med Christer på Hiking is life.  Båda vittnar om vikten av att förbereda sig, då precis allt kan hända under en guidad tur.  Vill du inte vara oförberedd och vill du dessutom kunna kopplas ihop med researrangörer från utlandet, kommuner, regioner, destinationer samt privatpersoner som söker en guide, då ska du hänga på vår onlineutbildning som ger dig den absoluta grunden men också ett års synlighet på Sweden by bikes hemsida. Du blir med i deras guidepool och marknadsförd på en och samma gång.  Nyheter

 

Onlineutbildning för dig som vill arbeta som guide och få vara med i Sweden by bikes guidepool, 22 sept 2020. Den följs upp med en teknik och ledarskpaskurs, fysisk träff i Pershyttan/Nora den 3-4 okt.


Och så lite tråkiga nyheter. MTB-weekend 2020 skjuts pga Covid-19 ett helt år framåt.

guideutbildning online 22 SEPT 2020

Teknikkurs/ledarskap 3-4 OKT 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver ibland egna evenemang under sommarlovet. Viktor och Simon är också uppskattade och anlitade instruktörer även av vuxna.