Blogg

KATARINAS TANKAR


Vill du veta vad som händer i det senaste cykelprojektet, ta del av spaning och erfarenheter från 10 års arbete med cykelleder, höra om lite galna och innovativa ideér? Häng med på bloggen. 

4 FEB 2020


ATT DELA BERG OCH CYKELLEDER

Vi står inför en spännande utmaning i Kottabergsprojektet, (som vi kort och gott förkortar projektnamnet till), och det är att vi förhoppningsvis ska ta ett berg i bruk för cykelleder. Men det kanske inte enbart upplevs som positivt av övrigt friluftsliv, så därför fanns den tanken med redan i planeringsstadiet för projektet. Kottabergetsprojektet har liksom alla andra projekt skapat en referensgrupp, och till vår referensgrupp bjöd vi in just de parter vi tror kan representera de olika grupperna av friluftsliv och andra intressen som kan finnas på berget.

 


  7 JAN 2020


  FRAMTIDSSPANING FÖR MOUNTAINBIKELEDER

  Jag tror att jag har en idé om vad nästa trend för svenska mountainbikeområden skulle kunna vara. Eller jag hoppas att det är nästa trend, för samvetets och miljöns skull, för landsbygden och folkhälsans skull. För det finns faktiskt enbart vinster med min trendspaning. Även ekonomiska vinster så snart investeringskostnaderna hämtats hem. Vilket det finns tydliga exempel på att de kan ske, och det dessutom riktigt snabbt. Vill du veta mer?

  22 JAN, 2020


  NATIONELL STUDIE PÅ UPPDRAG AV JORDBRUKSVERKET

  Nu har vi ännu en rolig nyhet att presentera!

  BikeinBergslagen AB har upphandlats av Jordbruksverket och Nora kommun för att utföra en förstudie kopplat till det projekt som pågår på Kottaberget och en nationell studie och rapport som handlar om möjligheter och konsekvenser av naturturismsatsningar på annans mark. Den nationella studien kommer att genomföras med hjälp av ytterligare experter som BikeinBergslagen kommer arbeta med. Den ena är Dan Jonasson, från Jonasson och Son. Dan har jobbat som ekoturism och hållbarhetsexpert i många år. För de skogliga beräkningarna har vi stöd av Billerud Korsnäs med konsult Emil Arvidsson.

  Du kan läsa mer om första projektet på bloggen och mer om denna nyhet här:

  12 DEC, 2019


  CYKELOMRÅDE KOTTABERGET

  Nu är det äntligen igång. Mitt drömprojekt som smygstartade redan förra året, med en kontakt med både Tillväxtverket och Svea skog. Jag ställde frågan till Svea skog: Skulle ni vilja testa en modell där ni kan tjäna pengar på ett kalhygge medan träden växer? Det ville de, så nästa steg var att kontakta Nora kommun, och såklart hitta en utlysning som projektmedel kunde sökas ifrån. Sen skulle jag bara vinna en upphandling också. Men bitarna föll på plats, en efter en och den 12 december träffades en represantant från Svea skog, Billerud Korsnäs,  Nora kommun och ledbyggare från Sweden mountainbike på Kottaberget. Det var första dagen på mitt drömprojekt. Du kan läsa mer vad det handlar om genom att följa länken.

  12 JAN, 2020


  ATT BYGGA ETT MTB-OMRÅDE

  Låter det krångligt, dyrt och som att det tar massor av tid? Så kan det naturligtvis vara. Men det behöver inte vara så. Min mountainbike-ledskapar-historia började 2010, med en idé. Jag var inte speciellt bevandrad inom mountainbike och hade aldrig någonsin skapat en led, än mindre ett helt cykelområde. Jag hade heller ingen riktig aning om hur det skulle gå till. Det jag såg framför mig, var att andra cyklister troligtvis skulle uppskatta att cykla runt på Pershyttans stigar. Att de skulle gilla att komma till ett område med 15 mil markerade leder. Eftersom de flesta stigarna redan fanns där, ett fanstastiskt nätverk av naturliga stigar som kommit till tack vare gruvdriften, så borde det väl inte vara så svårt? Eller...?

  VILKA JOBBAR


  Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


  Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver sitt eget evenemang under sommarlovet, Dagläger för barn, ungdomar och vuxna. Viktor är flitigt anlitad även av vuxna. 

  Nyheter

   

  Katarina har börjat blogga. Häng med på vad som händer i projekt, framtidsspaningar och trender.  Utbildningsserien för dig som jobbar med cyklister är igång. Läs mer under utbildningar på hemsidan. Nora- MTB-weekend bokade fullt i rekordfart. Det tog 2 1/2 dygn. 

  Första utbildning 2020, 23 Jan

  Nästa läger: Nora MTB-weekend

  Maj 22-24, 2020

  Kontakta oss


  Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


  Email: bikeinbergslagen@gmail.com


  Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79