Utbildningar, föreläsningar och blogg

Inbjudan och program

i pdf

Digitalt seminarium

9 feb kl 10-12. Kostnadsfritt


Kan man tjäna pengar på ett hygge medan skogen växer upp?


Den frågan har utretts i Kottabergsprojektet som beskriver en etableringsmodell för hållbar naturturism. Förstudien handlade om att utreda möjligheterna att anlägga cykelleder, eller så kallade flowtrails, på ett hygge. Välkommen till ett digitalt seminarium där vi tar upp allt ifrån avtalsmodeller till fågelskydd. Det blir konkreta resultat och inspirerande lärdomar. 

I studion finns Nora kommun och BikeinBergslagen, men du kommer även att få lyssna på och ställa frågor till markägare, grävmaskinist och finansiärer. De är med live. Du kommer att få lära dig mer om avtalsmodeller för ersättning till markägare, nya affärsmodeller och hur det fungerar med intäkter från trailpass samt få förslag på hur driften i området kan läggas upp. Vi redovisar också resultat från en alldeles färsk nationell studie om naturturism och skogsbruk som BikeinBergslagen gjort på uppdrag av Jordbruksverket. 

Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig till dig som har ett intresse för naturturism och skogsbruk och vill utveckla din verksamhet kopplat till cykling. Välkommen att boka plats till en innehållsrik förmiddag! Du får gärna dela vår inbjudan i ditt nätverk.  Tryck på knappen boka för att läsa mer och se programpunkterna. 


Arrangör Nora kommun och BikeinBergslagen 

Utbildningar, workshops och föreläsningarVad behöver du veta mer om? Katarina har under 10 års tid samlat på sig erfarenheter av att bygga upp Sveriges största ledområde, Bergslagen cycling och har under tiden skapat sig sitt drömjobb, startat en tävlingskarriär inom cykel med ett EM-guld som bästa merit, samt föreläst och delat sina kunskaper över hela Sverige men även ute i Europa. Är du i behov av mer kunskaper kring ledutveckling och hur man startar upp processen och projektering för att skapa ett cykelområde? Eller vill du veta mer om hur man paketerar och säljer sina produkter på sociala medier, hur man själv kan fota, filma och redigera cykelbilder i sin telefon samt i vilka kanaler man hittar cyklisterna? Kanske är ditt företag i behov av en inspirationsföreläsning om hur man hittar sin dolda tid till träning?

Till höger ser du de färdiga paket som erbjuds och de utbildningar som Katarina är del av i Sweden by bikes utbildningsserie. När du klickar på dem kommer du till Sweden by bikes hemsida där du också kan anmäla dig. Du hittar också förslag på föreläsningar och en komplett guideutbildning. Hittar du  inte ute vad du söker? Maila och fråga. Vi kan alltid skräddarsy efter ditt företags, kommuns eller regions behov. 

bikeinbergslagen@gmail.com

Tel 0730-799979

Steg 1 den 16 mars 2021, steg 2 i april 


Onlineutbildning: ARBETA KOMMERSIELLT SOM CYKELGUIDE

Plats: Online

Cykelguide är ett ansvarsfullt uppdrag som ställer höga kunskapsmässiga krav. Kursen bygger på gedigna personliga erfarenheter av att leda grupper som cykelguide både för den som ska cykla på trafikerade vägar och i mountainbikesammanhang. Det handlar om hur man utövar värdskap, vad man absolut inte ska göra, vilken utrustning som behövs. Cykling i grupp innebär även risker som ska bedömas korrekt och det behövs kunskaper om hur man hanterar situationen om någon skadar sig som vilken första-hjälpen-utrustning du bör ha med på turen. Det handlar om att kontrollera din egen och kundens utrustning. Kursen ger vidare deltagaren kunskaper om hur man hanterar en grupp cyklister på olika kunskapsnivå och fysisk kapacitet.

MOT FÖRFRÅGAN


GUIDEUTBILDNING

Plats: Var du vill

Har du som regional- eller kommunal aktör ställts inför frågan om att ta fram ett paket, en rundresa eller ett rundtursförslag till en cykelgrupp? Kanske ska den ingå som en del av ett större rundturspaket tillsammans med andra regioner. Hur löser du den paketförfrågan? Vi tror att en erfaren och utbildad guide kan vara din lösning. Kursen erbjuds regioner och kommuner. Kurser för privatpersoner genomförs under 2021.Bokningsbar som paket


SÅ HÄR BYGGER DU UPP ETT MTB-OMRÅDE, STEG 1 & 2

Plats: Stockholm

Kursinnehåll:
– Hur och var startar man?

Hur får du med dig alla på tåget?

– Målgrupp och typ av cyklister– Vilka parter och myndigheter behöver jag kontakta
– Allemansrätten och leder
– De viktigaste stegen och fallgropar att se upp med
– Ansöka om samråd och övertyga markägare
– Exempel på markägaravtal
– Modeller för samverkan, skötsel och utveckling
– Huvudman och skötselansvarig
MOT FÖRFRÅGAN


FÖRELÄSNINGAR OCH WORKSHOPS

Plats: Där du vill

Innehåll:


Jag föreläser och håller workshops utifrån mina erfarenheter som projektledare, utvecklingsledare, tävlingscyklist och företagare. Från mitt liv som en vanlig småbarnsmamma som skapade sitt drömjobb och Sveriges största cykelområde, och som motionären som hittade sin dolda tid för att träna, och på köpet fick en superdos av energi och ett EM-guld.Bokningsbar som paket


SÅ HÄR BYGGER DU UPP ETT MTB-OMRÅDE, STEG 3

Plats: Stockholm

Kursinnehåll:
– Hur du graderar och skyltar leder
– Befintliga stigar eller byggt ledområde
– Broar och spång, blöt och känslig mark
– Leder i samverkan med naturen
– Dela leder med andra?