Mer om oss

Katarina Rönnbacka Nybäck

0730-79 99 79

bikeinbergslagen@gmail.com

Mats Rönnbacka

072-211 38 00

mats.ronnbacka@gmail.com

Vår målsättning är att du har ett svar från oss inom 24 timmar. Om vi inte klarar det beror det på att vi tävlar någonstans i världen, och då får du hålla tummarna. Vi svarar så fort vi kommit i mål.

Vi svarar även på meddelanden till BikeinBergslagen på Messenger eller våra personliga facebook-sidor.

Jag, Katarina,  har sen 2011 jobbat parallellt med att utveckla cyklingen i Region Örebro län till Sveriges största cykelområde och lägerverksamhet för framförallt tjejer. Våra MTB-weekends för tjejer har varit en succé och 2015 utökade vi antalet läger från 1 till 3 fullbokade evenemang. Det sista lägret öppnades även för killarna. Säsongen 2016 fyllde vi på utbudet med en träningsresa till Spanien.


Min egen tävlingskarriär började sent. Vid jul 2013 bestämde jag mig, efter att ha blivit utmanad att köra VM i Norge i augusti 2014, för att se hur bra jag kan bli. Jag tog hjälp av en tränare och coach och påbörjade min satsning. Eftersom trainern gick sönder direkt blev det mångaa tuffa pass i snöyra och minusgrader, och mer än en gång funderade jag på vad jag gett mig in på.


Jag hade kört en del långlopp i motionsklass, men var alltid långt efter. Nu var målet XC, vilket betyder kortare och mer tekniska mtb-banor än långlopp. Men eftersom jag var totalt grön när det gällde XC insåg jag att jag måste köra så många lopp som möjligt om jag skulle starta i ett VM. Tack och lov att hela familjen ville tävla, så vi körde lopp efter lopp fram till SM. Jag var för det mesta skräckslagen varje gång jag kom till en ny bana, men efter varje varv släppte det mer och mer. Så var det dags för SM och jag ställde upp i grenen sprint på fredagen och XC på lördagen. Det visade sig att sprint var min gren och jag klev av banan med ett SM-guld!. Efter den första säsongen kunde jag tack vare flitigt tävlande snarare än vinster räkna in två cupsegrar. Trots att jag var skräckslagen för VM-banan, flera vurpor över styret när jag tränade in banan, kom jag ändå hem med en 5:e plats på VM. Säsongen avslutades med ett brons på SM i cyclocross, även det en ny gren för mig. Säsongen 2015 bjöd på fler pallplatser där två SM silver och en 6:e plats på VM i Andorra tillhör mina bästa resultat. Under 2016 tog jag så äntligen ett mästerskapsguld. EM-guld i cyclocross toppade säsongen som också bjöd på min bästa VM-placering, med en 5-plats i Italienska Vermiglio. Det blev alltså en flygande start på tävlingskarriären, men också nyttiga erfarenheter att dela med sig av till tjejer och killar som vill börja att tävla. Kan jag så kan du!

Du kan följa mig på instagram under @katrinarn


 

Jag, Mats, bestämde mig för att bli cyklist, när jag som 10-åring såg en lycraklädd åkare på racer blåsa förbi en mopedist på vägen. Det tog fem långa år innan jsg fick min första cykel, men naturligtvis blev det en racer. Nu skulle här cyklas om moppar. Året efter skaffade jag min första mountainbike. Sen dess har jag varit biten.


Jag drog ofta iväg med kompisar på cykelsemester. Eller semester... Oftast var det 20-mil om dagen som gällde. Det blev en hel del motionslopp, som Vätternrundan, Hjälmaren runt, Vänern runt och långlopp på mountainbike.  Att tävla fanns inte med i planen. Inte förrän Katarina och jag bestämde oss för att cykla VM 2014.


Det är tufft att placera sig högt upp i den klass som jag kör, H40,  men varje tävling bjuder på roliga utmaningar, nya banor och grymma träningspass. Framförallt är det roligare än att enbart langa flaskor till fru och barn,


När jag inte tävlar fotar jag gärna. Just nu är det projektet "Ett ansikte om dagen". Jag gör också olika fotouppdrag, där bröllop och barnbilder har varit mest efterfrågat. Jag gillar också att fota moutainbikebilder.


Mina bilder hittar du på: Instagram: @matsronnbacka


VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver sitt eget evenemang under sommarlovet, Dagläger för barn, ungdomar och vuxna. Viktor är flitigt anlitad även av vuxna. 

Nyheter

 

Katarina har börjat blogga. Häng med på vad som händer i projekt, framtidsspaningar och trender.  Utbildningsserien för dig som jobbar med cyklister är igång. Läs mer under utbildningar på hemsidan. Nora- MTB-weekend bokade fullt i rekordfart. Det tog 2 1/2 dygn. 

Första utbildning 2020, 23 Jan

Nästa läger: Nora MTB-weekend

Maj 22-24, 2020

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79