Nora MTB-weekend

MTB-weekend 2018

25-27 maj

Fullbokad

Vi har en kölista!

Den 25-27 maj är det dags för 8:e upplagan av Nora MTB-weekend, ett läger för dig som är tjej och vill utveckla din förmåga att cykla i skogen. Vi delar in oss i grupper efter erfarenhet och åkstyrka. Du kan alltså vara nybörjare, tävlingscyklist eller allt där emellan. För att bli en säker och trygg cyklist tror vi att du vill träna teknik snarare än kondition, att lära dig sköta din cykel och dina prylar och vill lyssna på inspirerande föredrag av andra kvinnliga cyklister. För att du ska orka cykla en hel helg laddar vi med mängder av god mat och varvar teori med praktik.

 

Tid: Lägret startar kl 18.00 fredagen den 25 maj och slutar ca 16.30 söndagen den 27 maj.

 

Plats: Digerberget, Pershyttan utanför Nora.

(Ca 2,5 timmar från Stockholm och 3,5 timmar från Göteborg.)

 

Instruktörer: Bland instruktörerna hittar du en regerande världsmästarinna, en europamästarinna, en flerfaldig svensk mästarinna och flerfaldig vinnare av långloppscupen, en landslagscyklist osv. Det vill säga, instruktörerna har gedigen erfarenhet av att själva cykla och i år är alla huvudinstruktörer tjejer. Men det viktigaste är att alla-världmästarinna eller inte- har flerårig erfarenhet av att lära ut hur du blir bättre på mountainbike. Oavsett om ditt mål är att bara söndagscykla i skogen eller vinna tävlingar. Du kommer att lotsas, peppas, få verktyg och lockas till att göra stordåd på cykeln. Du kommer att flytta dina gränser och känna dig som en vassare och säkrare cyklist efter Nora MTB-weekend.

Katarina har arrangerat läger sen 2011. Hon älskar att se andra utvecklas, men njuter också lika mycket av en lugn tur i skogen såväl som spänningen på tävlingsbanan. Katarina började tävla sent men knep ett EM-guld i cx 2016.

Åsa är vår riktiga elitcyklist och brukar få äran att köra i landslagkläder. Man kan inte tro att hon är över 40 år när hon sopar banan med sina 20 år yngre konkurrenter. Äsa kommer att lära ut alla sina knep för att också du ska bli en vassare cyklist.

Maria tyckte det var kul att cykla och tävla men ledsnade på att komma sist. Hon bestämde sig för att börja träna strukturerat och det lönade sig. Fyra VM totalt varav 2 guld.. Det senaste tog hon 2017. . Kom och låt dig inspireras av en regerande världsmästarinna!

Lotta tävlade framgångsrikt som ung men brinner numera för att inspirera andra tjejer att utvecklas som cyklister. Lotta tränar unga tävlingstjejer och att hon är utbildad pedagog kommer du märka. Lotta förklarar på ett sätt så att svårigheter inte längre känns så svåra.

Karin gillar att cykla långt och snabbt. Så snabbt att hon oftast vinner allt i långloppsväg. Nu är hon uttagen i Team Rynkeby Dalarna och ska cykla hela vägen till Paris. Tur att Karin vet vad som krävs för att orka. Till yrket är Karin kock och kokboksförfattare.

Efter allt prat om medaljer presenterar vi Pernilla. Hon äger förmodligen flest cyklar av oss alla, trots att hon för tillfället lämnat tävlingsscenen. Pernilla njuter av varje tramptag, cyklar alla dicipliner och har till och med flyttat hit för cyklingen skull. Av Pernilla lär du dig att hängivenhet kan betyda livsnjutning varenda sekund.

Linneas korta tävlingskarriär toppas av ett SM-guld 2017. Lika snabbt som cykelkarriären går jobbkariärren där Linnea numerar är cykelmärket Livs ansikte i Sverige.. Hon är naturligtvis en jäkel på mek och kan cyklar utan och innan.

Innehåll:

  • Inspirationsföreläsning om kost av kokboksförfattaren, svenska mästarinnan och dalkullan Karin Hedlund. Karin kan på ett pedagogiskt och tydligt sätt reda ut vad en tjej som cyklar behöver stoppa i sig, när i tid och vad som händer i kroppen. Dvs enkel näringslära för att förstå hur förbränningen fungerar och hur du optimerar din prestation på kort och lång sikt.
  • Teknikpass på uppbyggda banor. Genom att öva utan rötter och sten kan du träna in olika moment i lugn och ro. Grupperna är indelade efter kunskap och åkstyrka.
  • Workshops: Praktiska workshops där du tex får ställa in dämpare, justera sittställning, smarta rengöringstips mm. För dig som varit med tidigare erbjuder vi naturligtvis något nytt.
  • Teknikpass i skogen. I nivåindelade grupper upptäcker du Bergslagen cyclings ledsystem. Vi övar teknikmoment i skogen, och du får chansen att testa olika svårigheter flera gånger.
  • Linnea goes Liv. Linnea Angerman började tävla efter hon fött barn. Sen blev hon Liv-ambassadör, svensk mästarinna i sprint och numera säljare på Liv och Giant. Linnea reder ut begreppet "tjej-cykel". Vad är det? Är det någon skillnad mot en "vanlig" cykel. Du kommer att få mängder av praktiska tips att ta med dig till den cykel du har eller till nästa cykelköp.

Exakt schema kommer under våren.

 

Maten: är extremt viktig. Våra kockar jobbar med ekologiskt, krav, närodlat och närproducerat så långt det går. En stor del av lägerkostnaden för dig går till just maten. I år samarbetar vi med Tre Sjöars kök och mejeri under dagarna och Bryggerikrogen i Nora där vi äter 2-rätters middag. Specialkost anges vid anmälan.

Mat som ingår: Fika fre kväll, fm fika, em fika, luncher och middag

Vi kanske är tjatiga med medaljer hit och dit, men Bryggeriets chefskock är vinnare av Kockduellen 2017. Dessutom är han mountainbikecyklist och stolt ägare av en LIV-cykel. Vi var bara tvungna att anlita honom till Nora MTB-weekend.

Tre Sjöars kök och mejeri jobbar med närproducerad och kravodlad mat så långt det är möjligt. De kommer att servera mat under dagarna för att du ska orka cykla. De driver också en gårdsbutik efter den vackra Tre sjöars väg.

Samarbetspartners: Lägret är ett Liv-event och det kommer att finnas cyklar från Liv och Giant på plats. Vi samarbetar även med andra sponsorer vilket gör att lägret brukar kunna bjuda på värdefulla överraskningar till deltagarna. Håll utkik efter specialerbjudanden från Aclima som kommer att kunna beställas till specialpris för dig som deltar på lägret.

 

Pris: 3295 kr.

 

Boende: Du bokar ditt boende själv. Vi har förbokat ett antal rum och stugor i Pershyttan till mycket bra priser. Du får kontaktuppgifter till alla boenden med din bokningsbekräftelse.

 

Anmälan: Fyll i anmälningsformuläret nedan.

Nivåer

 

Nybörjare: Har aldrig cyklat mtb, eller endast ett fåtal gånger. Behöver gå igenom grunderna i lugn och ro.

Cyklat litegrann: Du har cyklat mtb ett tag, men det sker sporadiskt. Du hoppar gärna av och leder cykeln förbi svårigheter.

Medel, men ej så snabb: Du har kört mtb ett tag. Testar gärna svårigheter i skogen, men kondisen är inte på topp.

Medel med bra kondis: Du har kört mtb ett tag, kanske till och med Cykelvasan eller ngt annat lopp. Här passar troligtvis också du som är landsvägscyklist in även om du är helt grön på mtb.

Erfaren: Passar dig som både är teknisk och har bra kondis.. Svarta leder är inget större problem och du vill utmana dig ordentligt..

 

Meddela gärna i rutan om du är tävlingscyklist. Vi anpassar grupperna efter deltagarna och det kan bli flera grupper i de olika nivåerna.

 

Om det visar sig bli fel grupp? Ingen fara. Vi ser till att du får byta grupp under lägret.

Boka Nora MTB-weekend genom att fylla i formuläret.

Tryck på skicka!

Ditt formulär har kommit fram om du får upp en ruta med: Tack, vi har tagit emot din anmälan.

 

Om formuläret inte går iväg:

Kontrollera att alla rutor med * är ifyllda korrekt. Om det fortfarande inte fungerar mailar du alla uppgifter till: bikeinbergslagen@gmail.com

 

Du vet att formuläret är skickat om det blir tomt i rutorna igen och det står: "Tack för ditt meddelande. Du får en bokningsbekräftelse inom 24h.".

 
 
 
 
Nybörjare
Cyklat litegrann
Medel
Medel bra kondis
Erfaren bra kondis
Specialkost, ange typ i Meddelanderutan
 
 

Våra läger

 

Vi jobbar för att du ska utvecklas som cyklist. På lägren samarbetar BikeinBergslagen med instruktörer från hela landet. Det betyder att vi kan nivågruppera och erbjuda dig en instruktör efter dina kunskaper och erfarenheter som cyklist. Alla instruktörer tävlar eller har tävlat på en hög nivå och har hunnit samla på sig mängder av erfarenheter. Men det viktigaste är att alla är duktiga pedagoger.

BikeinBergslagen - med din utveckling i fokus!