Erbjudande från Aclima

MTB-weekend och Teknikläger 2018

Förboka superbra produkter

till superbra priser

Under många år har vi cyklat i snö, hagel, lera, spöregn, 2-siffriga minusgrader och för all del, en hel del sol och värme också. Sol och sommar är lätt. Ruggig höst, kall och blöt vinter och kyliga vårar kan ta död på vilket cykelsug som helst. Det är inte kul att frysa, eller bli blöt. Katarina har testat en del produkter. Du kan kolla på testerna här:

Vi har valt ut några av våra favoriter. Som MTB-weekends deltagare kan du köpa ett paket med alla årstiders (speciellt kalla årstiders) bästa basplagg till specialpris. Ska du till fjällen för sommarcykling kommer du kanske få användning av plaggen direkt. Alla plagg från norska Aclima består av merionoull och du kan läsa om hur och var det produceras här:

Bästa baspaketet:

 

Ordinarie pris: 1700 kr

För MTB-weekends deltagare: 1275 kr

 

Om du beställer baspaketet får du 25% rabatt även på övriga varor.

 

 

Finns i lila så långt lagret räcker. Annars svart.

Finns i fler färger. Sök på www.aclima.no och ange färg vid beställning

Det här kör jag, Katarina med, från höst till vår under cykelkläderna. Bh i ullfrotte gör att luft tillåts cirkulera vilket håller dig torr och varm. Ovanpå en woolnet underställströja. Den här kombinationen är helt oslagbar. Nättröjan tillåter fukt att vandra ut och luften att röra sig, vilket gör att du känner dig varm och torr. Under hjälmen en tunn ullmössa. Ullens egenskaper funkar utmärkt även för huvet och när det är riktigt kallt drar jag också upp en buff över öronen.

Liners, eller tunna ullfingervantar kan du använda i vilka överdragsvantar du vill. Lager på lager principen funkar utmärkt även för händerna, och måste du ta av dig de tjocka vantarna kan du plocka med grejer utan att ha bara fingrar. På höst eller vår förstärker de dina ordinarie cykelhandskar. På vintern används de under ett par tjockare handskar. Komplettera gärna paketet med strumpor. Ett par tunna underst och ett par tjockare utanpå det för de kalla turerna.

 

Allt går att tvätta i 40C, helst med ulltvättmedel.. Men tvätta inte för ofta. Jag testade mitt underställ 14 ggr på raken utan tvätt. Det luktade fortfarande inte illa. En till av fördelarna med ull. Jag har haft samma bh och underställ i 7 år, och de funkar fortfarande lika bra och är hela och fina. Det tycker jag är ekonomiskt och miljövänligt, förutom otroligt funktionellt.

 

Vid kalla temperaturer använder jag aclimas warmwooltights och den suveräna nätbuffen som sparar luftrören. Jag testat värmeväxlare i form avmask men buffen funkar bättre då det inte bildas kondens som droppar. Se produkterna nedan.

Vill du läsa mer om produkterna?

Beställ baspaketet och övriga produkter genom att maila bikeinbergslagen@gmail.se:

Storlekar tröja och bh: XS, S, M, L, XL, XX

Liners: XS 6, S 7, M 8, L 9, XL 10, XXL 11

Mössa: en storlek

Fler produkter från Aclima till specialpris för dig som kommer delta på något av våra helgläger. Beställ senast 10 april.

Snygg på jobbet eller funktionsplagg. Denna tröja lever jag i. Billigare, bättre och skönare än vissa liknande syntetplagg av annat märke.

Perfekt som förstärkningsplagg eller som jacka. Finaste merinoull med en förstärkning av polyester på utsidan. Finns också i blått och svart för dam, och blå, svart och mörk vinröd/lila herr.

Pris om du köper baspaket: 1200kr

Pris utan: 1280 kr

Ordinarie pris: 1600 kr

 

Storlekar:

XS, S, M, L, XL, XXL

 

Bokningskod: woolshell jacka. Ange färg och storlek.

Ulltights av superkvalitet. Jag cyklar och åker skidor i mina. De är så varma att du inte behöver långkalsonger under. Ofta åker de på bara för att mysa i.

 

Finns också i svart och för dam och herr.

Pris om du köper baspaket: 750kr

Pris utan: 80o kr

Ordinarie pris: 1000kr

 

Storlekar:

XS, S, M, L, XL, XXL

 

Bokningskod: woolshell-tights

Ange färg och storlek.

Lightwool t-shirt utan knappar i halsen. MTB-weekends officiella t-shirt. Blå med rosa tryck. På vintern brukar jag förstärka mitt nätunderställ med en ullt-shirt ovanpå.

 

Pris om du köper baspaket: 410 kr

Pris utan: 440 kr

Ordinarie pris: 550 kr

 

Storlekar:

XS, S, M, L, XL, XXL

 

Bokningskod: T-shirt blå plus storlek.

Running socks, 2-pack: Passar perfekt i cykelskorna och sköna även sommartid, speciellt om det är blött.

 

Pris om du köper baspaket: 150 kr

Pris utan: 160 kr

Ordinarie pris: 200 kr

 

Storlekar:

24-27, 28-31, 32-35

36-39, 40-43,44-48

 

Bokningskod: Running socks plus storlek.

Hotwool. Varmaste strumpan som jag använder ovanpå

running sock i vinterskorna eller när jag myser hemma.

 

Pris om du köper baspaket: 135 kr

Pris utan: 144 kr

Ordinarie pris: 180 kr

 

Storlekar:

24-27, 28-31, 32-35

36-39, 40-43,44-48

 

Bokningskod: Hot wool strumpa plus storlek.

Våra läger

 

Vi jobbar för att du ska utvecklas som cyklist. På lägren samarbetar BikeinBergslagen med instruktörer från hela landet. Det betyder att vi kan nivågruppera och erbjuda dig en instruktör efter dina kunskaper och erfarenheter som cyklist. Alla instruktörer tävlar eller har tävlat på en hög nivå och har hunnit samla på sig mängder av erfarenheter. Men det viktigaste är att alla är duktiga pedagoger.

BikeinBergslagen - med din utveckling i fokus!