Föreläsningar

Kunskapsföreläsning/

workshop


Sälj in din idé och skaffa dig drömjobbet!

Hur du hittar stöd och bidrag -en föreläsning/workshop med konkreta tips och råd om hur du får med människor på din idé trots att du vare sig är elit eller bäst. Föredraget anpassas mot spons eller projekt efter önskemål.


Jag har under många år arbetat med att söka projektmedel i mitt yrkesliv och sponsorer till min cykelsatsning. Det kan tyckas vara två helt skilda saker men i grund och botten

handlar det om att sälja in en idé. Lyckas du med det kan du som jag, skapa dig en eller flera nya karriärer. I mitt fall

handlade det om allt från de första projektansökningarna för att starta upp ett utbyte med en skola i Kenya, hitta medel till min lön och cykelskyltar så jag kunde påbörja arbetet med att skapa Sveriges största cykelområde och att få sponsorer att vilja satsa på en kvinna i åldern 40+ som aldrig tidigare tävlat i cykel. Inget är omöjligt. Kan jag så kan du.

Fördedraget vänder sig till organisationer, klubbar eller

personer som precis som jag fått en idé du hemskt gärna vill genomföra. Programmet anpassas efter vem du och kan rikta in sig helt på byråkratiska projektansökningar eller vilda ideér och snygga layouts för att locka sponsorer.

Inspirationsföreläsning


Hur man vänder ett nej till ett ja!

En framgångsberättelse om hur man från ingenting skapar Sveriges största cykelområde på 3 år, trots att nästan alla viktiga parter sa nej från början.


2010 påbörjade jag arbetet med att skapa Sveriges största cykelområde. Jag visste det förstås inte då, jag ville egentligen bara jobba med något annat än det lärarjobb jag hade. Men jag såg också framför mig hur det skulle kunna dyka upp cyklister från andra ställen i landet för att med vinden i håret och ett glatt leende susa runt på våra fina stigar. Och det skulle ju vara bra för vår stad och kommun. Så jag sökte projektmedel och påbörjade resan operation övertalning. Jag och en handfull till var entusiastiska och insåg potentialen, resten såg hindren, huliganer och en massa problem. Resten var allt från skjutfält, markägare till offentlig förvaltning och organisationer. En ganska hög mur att ta sig över. Under min föreläsning berättar jag om hur jag lyckades skapa ett mountainbikeområde med 18 mil leder, sen Sveriges största cykelområde med över 400 mil leder, börja jobba hos den organisation som länge var min svåraste nöt att knäcka och därmed dela med mig av mina bästa knep; hur man hittar sprickorna i muren och kan vända ett nej till ett ja.

Behöver du inspireras?

Eller skaffa mer kunskap?


NEJ är inte den bokstavskombination jag gillar mest. Vare sig att ge eller att få ett nej. Därför har jag alltid jobbat för att hitta lösningar. Oavsett om det handlar om att hitta projektmedel för att finansiera mitt drömjobb, förverkliga min vision om Sveriges största cykelområde eller säga ja till att köra VM i mountainbike fast jag aldrig tävlat i den grenen.


Jag föreläser och håller workshops utifrån mina erfarenheter som projektledare, utvecklingsledare, tävlingscyklist och företagare. Om du inte hittar något som passar eller vill att jag ändrar fokus i mitt föredrag så vet du nu att jag inte gillar att svara nej. Det löser vi. Hör av dig och tipsa gärna andra!


Inspirationsföreläsning


Visst finns det tid att träna!

En inspirationsföreläsning om hur man hittar de bästa knepen för att ta sig från soffan till sadeln, må bättre, prestera bättre och kanske till och med knipa ett EM-guld.


Jag hade aldrig drömt om att jag vid 41-års ålder plötsligt skulle inleda en ny tävlingskarriär, dessutom inom en gren jag inte ens visste fanns. Jag som hade fullt upp med jobb, barn, hem, hus, trädgård, disk och tvätt och dessutom trodde att min man, som ibland cyklade 36 km enkel väg till jobbet,

Vätternrundan och långlopp fötts med en övermänsklig gen. Men tack vare några val i livet befann jag mig plötsligt i trängseln bland hundratals andra cyklister i ett motionslopp och något år senare darrande av nervositet, rädsla och förväntan på startlinjen i veteran-VM. Trots att jag var rädd var jag vid det laget inte helt oförberedd. Jag hade tagit tag i mig själv, strukturerat mitt liv, hittat 

timmarna till träning och förflyttat mig från soffan till sadeln även de dagar när det tog emot. Jag delar med mig av mina bästa tips till dig som tror att du inte har tid att träna, till dig som vill ta steget att göra något du inte vågar och ger exempel på hur jag löst livspusslet så pass bra att det till och med lett till ett EM-guld.

SAGT OM FÖRELÄSNINGAR "Tack för en intressant och inspirerande föreläsning"

Magdalena E


"Suverän förelsäning. Det var precis som vi hade tänkt oss."


Fredrik, Original teamwear

Ladda ner en pdf:  Inspirationsföreläsningarna

VEM ÄR KATARINA?


Jag har mellan 2010-2015 arbetat som projektledare för olika cykelprojekt. De senaste åren har jag jobbat som utvecklingsledare för turism och besöksnäring där den fortsatta utvecklingen av Sveriges största cykelområde Bergslagen cycling har varit en del av arbetsuppgifterna. Parallellt med min anställning driver jag sen 2011 BikeinBergslagen, som bland annat anordnar mountainbikeläger, privatlektioner och föreläsningar. Jag har också tävlat i några år i mountainbike och cyclocross med flera SM-medaljer, 5:e plats på VM och ett EM-guld som främsta resultat.

VAD SÄGER BILDENDen här bilden betyder mycket för mig. Jag är trött, svettig och dammig efter en hel dag med tävlande. I 27 C värme tog jag mig från kval, semifinal till final. Så nervöst, så många duktiga cyklister. Men mina ben hade svarat bra hela dagen. När startskottet gick exploderade jag ur startfållen. Men inte tillräckligt snabbt, inte som i semifinalen. Jag låg ett halvt hjul efter.  Men jag tänkte "nu eller aldrig" och tog de meter jag behövde för att ta ledningen. På bilden är jag oerhört lycklig. Det var mitt första mästerskap. Min första medalj någonsin i mountainbike. Och det var guld!

VILKA JOBBAR


Du kan boka en privatlektion med; Mats, Katarina, Viktor eller Simon.


Våra söner är trots sina unga år erfarna instruktörer. De har drillats under flera år på våra läger och driver sitt eget evenemang under sommarlovet, Dagläger för barn, ungdomar och vuxna. Viktor är flitigt anlitad även av vuxna. 

Aug 08, 2019

Nästa läger: September Skills Sessions 

Nyheter

 

Vi har släppt platserna till September skills sessions, teknikträning i skogen med endurocyklisten Fredrik Andersson

Sept 7-8, 2019

Kontakta oss


Lars Jansstugan, Pershyttan, 713 91 Nora


Email: bikeinbergslagen@gmail.com


Phone:  00 46 (0) 730 79 99 79